Viimeisimmältä koulutukseltani olen yhteisöpedagogi Humanistisesta ammattikorkeakoulusta. Yhteisöpedagogin tutkinto ja aiempi työkokemukseni antavat minulle valmiudet vaativaan ihmissuhde- ja vuorovaikutustyöhön. Olen saanut tietoa ja kokemusta ihmisten kasvusta ja kehityksestä, yhteiskunnan rakenteesta ja toiminnasta sekä kulttuureista ja osallisuudesta. Opinnoissa on mahdollisuus suuntautua nuorisotyön ammattilaiseksi tai järjestötyön asiantuntijaksi. Oma opintopolkuni johti syventymään järjestötyöhön. Opinnäytetyökseni suunnittelin ja ohjasin sukupuolen ilmaisua soveltavan teatterin keinoin tutkivan työpajan sateenkaarinuorille. Työn tilaajana oli Hyvinkään nuorisopalvelut.
Olen työskennellyt muun muassa seuraavissa järjestöissä: HeSeta ry, Diakonissalaitoksen säätiö, Rauhanliitto, Sateenkaariperheet ry ja Sosped Säätiö. Toimenkuvaani on kuulunut näissä esimerkiksi ryhmän ohjaaminen, projektin vetäminen, tuottaminen ja koordinointi. Olen myös suunnitellut ja toteuttanut heille koulutuksellisia työpajoja, joissa olen hyödyntänyt osaamistani soveltavan teatterin menetelmistä. Alla esittelen joitakin järjestö- ja nuorisokentän työkokemuksiani tarkemmin.
HeSetalle tuotin Helsinki Pride -festivaalia yhdessä vapaaehtoisista koostuvan työryhmän kanssa. Viikon mittaisen ihmisoikeus- ja kulttuurifestivaalin aikana tapahtumia oli noin 50 ja kävijöitä yli 10 000 tuhatta. Tehtäviini kuului muun muassa kokonaisuuden koordinointi, sponsorihankinta, budjetointi, yhteydenpito yhteistyökumppaneihin ja mediaan, sisäinen viestintä sekä vapaaehtoisten hankinta ja ohjaus.
Diakonissalaitoksen Vamos-toiminnassa työskentelin starttivalmentajana nuorten ryhmätoiminnassa. Vamos on 16-29 -vuotialle nuorille suunnattua toimintaa, jonka tarkoituksena on vahvistaa voimavaroja ja tukea heitä kiinnittymään koulutukseen tai työhön. Nuorten parissa olen työskennellyt myös Maahanmuuttajanuorten pelaaminen hallintaan -projektissa. Koululaiset ovat tulleet tutuksi globaalikasvatustehtävissä Rauhankoulussa. Vanhempien ja lasten yhteisiä leirejä olen vetänyt sateenkaariperheille. Työpajatoimintaan olen osallistunut Sinisellä verstaalla ryhmäyttäen nuoria teatterilähtöisin menetelmin.
Ehkäisevää päihdetyötä olen tehnyt Lahden seudun kouluissa. Veimme niihin Draamaryhmän kanssa 8-luokkalaisille suunnatun osallistavan forum-teatteri -esityksen ja vedimme aiheeseen liittyvän työpajan. "Draamatyöpaja saa nuoret puhumaan päihteistä." otsikoi Marika Pirskanen Itä-Häme -lehdessä osallistuttuaan työskentelyyn.
"Kristiina onnistui työssään erinomaisesti ja hänellä on erittäin monipuolinen ja vahva osaaminen festivaalin järjestämisestä. Näiden kahden vuoden aikana, jona Kristiina on työskennellyt tehtävässä, Helsinki Pride -viikko on kasvanut merkittävästi sekä kävijämäärältään että tapahtuman monipuolisuudelta. Verrattain pienestä vähemmistöjen tapahtumasta on tullut valtakunnallisen median laajasti huomioiva ja suurien joukkojen iloinen festivaali. Kristiina on erittäin luotettava ja organisointikykyinen työntekijä. Hän on osoittanut tehtävässä myös hyviä yhteistyö- ja esimiestaitoja. Hän on erittäin pidetty ja arvostettu työtoveri.” Miia Luukkonen, Pride-vastaava, Helsingin seudun SETA ry
”Olemme erittäin tyytyväisiä Kristiina Puukon työpanokseen. Hän on ohjaajana ammattitaitoinen, innostunut ja luova. Puukko on kiitettävästi paneutunut ohjauksiinsa ja kehittänyt myös uusia harjoitteita toimintapäiviin. Suosittelemme häntä lämpimästi vastaavanlaisiin tehtäviin.”
Annukka Toivonen, Rauhankoulun projektikoordinaattori, Suomen Rauhanliitto
”Mape-projekti haluaa mielellään myös vastaisuudessa käyttää Puukon ja Oran ohjaamaa forum-teatteria yhtenä peliriippuvuusongelmaa tutkivana ja havainnollistavana työtapana sekä kuntouttavana menetelmänä seminaareissa, leireillä ja voimavarakursseilla.”