Yrityksissä olen työskennellyt muun muassa toiminnallisten menetelmien asiantuntijana, kehittäjänä, kouluttajana, tapahtumatuottajana sekä ryhmien ohjaajana. Olen työskennellyt erityisesti työhyvinvointi- ja vuorovaikutusteemojen parissa. Myös ryhmäyttäminen, yhteishengen ja tiimin rakentaminen ovat minulle tuttuja aiheita.
Koulutuksissa ja ryhmien ohjaamisessa hyödynnän osaamistani improvisaatiosta, tarinateatterista sekä forum-teatterista. Erityisosaamistani onkin organisaatioiden kehittäminen soveltavan teatterin keinoin. Olen tehnyt myös näyttelijän ja juontajan töitä yritysympäristössä.
Olen opiskellut myös elämäntaidon valmentajaksi (Tantric Life Coach). Hyödynnän tietoisuustaitoja ohjatessani yksilöitä ja ryhmiä. Läsnäolo, hyväksyntä ja kasvu omaan potentiaaliin ovat minulle tärkeitä. Kokemukseni mukaan kuulluksi ja nähdyksi tuleminen sekä jakaminen lisäävät hyvinvointia. Naurujoogaohjaajaksi olen opiskellut Henna Länsipään ohjauksessa.
Alla kerron lisää naurujoogasta sekä muutamasta projektista, joissa olen ollut mukana.
Työhyvinvointia naurusta Naurujoogassa tehdään helppoja ja hauskoja nauruharjoituksia. Laji sopii kaikille, eikä sitä tehdäkseen tarvita mitään erityistaitoja. Naurulla on monia tutkittuja terveysvaikutuksia. Se vähentää stressiä, lisää vastustuskykyä ja saa kehossa hyvänolon hormonit hyrräämään. Aivot saavat happea ja tehokkuus lisääntyy. Yhdessä nauraminen hitsaa yhteen ja kohottaa mielialaa. Samat vaikutukset saadaan riippumatta siitä, onko nauru spontaania vai tahdonalaisesti aloitettua. Naurujoogassa ei ole pakko nauraa, vaikka nauru tarttuukin helposti.
Kuva: Nauru viikonloppu -naurujoogaohjaajan koulutus, Jyri Huhtala
Naurujooga sopii moniin tilaisuuksiin, esimerkiksi seminaareihin, koulutuksiin, Tyky-päiviin, tiimin rakentamiseen, hauskanpitoon tai rentoutumiseen. Sitä voidaan tehdä missä tilassa vain, myös tuoleilla istuen. Hyvinvointia lisäävät nauruhetket voidaan toteuttaa myös on-line. Lisää naurujoogasta kouluttajani Henna Länsipään sivuilta.
Työhyvinvointi ja vuorovaikutus -koulutus Toimin kouluttajana apteekin tekniselle henkilökunnalle suunnatuissa koulutuksissa. Koulutukset keskittyivät viestinnän merkitykseen työyhteisön hyvinvoinnissa. Niissä pureuduttiin myös omaan työrooliin ja työyhteisön hyvinvoinnnin edistämiseen. Tehtäviini kuului koulutuksen sisällön suunnittelu sekä toteutus monipuolisin draamapedagogisin keinoin. Työskentelyssä korostui osallistujien aktivointi itsereflektioon ja omien kokemusten jakaminen.
Organisaatioteatteri Organisaatioteatterissa osallistuin kahden teatterisession suunnitteluun ja toteutukseen moniammatillisessa tiimissä. Keräsin työtarinoita, valitsin ja kehitin teatterimenetelmiä, käsikirjoitin ja näyttelin. Teatterisessiot olivat osa Lahti School of Innovationissa tapahtuvaa organisaatioiden ja innovaatioprosessien tutkimus- ja kehittämistyötä.
Toinen sessiosta liittyi peruspalveluyksikkö Oivan Salpakankaan päivystyksen lopettamiseen ja sen aiheuttamiin uudelleen järjestelyihin. Toinen käsitteli kehitysvammapalveluiden ja perusterveydenhuollon välistä kohtaamista.
Molemmat teatterisessiot saivat myönteistä palautetta työntekijä,- organisaatio- ja kuntapäättäjä -tahoilta.
”Kristiina on tuottelias, innostunut, aktiivinen ja luova soveltavan teatterin tekijä sekä lahjakas näyttelijä. Erinomaisena ryhmätyöntekijänä hän uskaltaa tarttua vaativiinkin haasteisiin. Hänellä on myös kyky saada ihmiset avautumaan, kertomaan tarinoita ja ilmaisemaan.”
Professori Vesa Harmaakorpi, LUT, tuotantotalous, innovaatiojärjestelmät (Organisaatioteatteri)